Happy art by Vibeke Lillefjære

KUNSTNEREN Vibeke Lillefjære.

Tegning var min store interesse og lidenskap i hele oppveksten. Dette resulterte i mange 1. plasser i ulike tegnekonkurranser i Grenland. I tillegg fikk jeg som oppgave å egenhendig lage sceneteppet på ungdomsskolen da jeg gikk i 9 klasse. Jeg hadde 6 i tegning og forming, og min lærer, kunstneren Arnfinn Klakegg, anbefalte meg en utdannelse innen kreative fag.

Mine foreldre delte ikke min entusiasme og interesse for kreative fag, og lot meg ikke utdanne meg i den retningen.

Jeg har en can.mag grad med fagene kriminologi fra UIO og barnevern fra HIO.

Jeg begynte å male i 2004, og jeg bestemte meg raskt for at jeg skulle finne ut hva som bodde i meg. Jeg ville se hvor kreativ jeg kunne være.

Jeg jobbet svært intenst, målrettet og så isolert som mulig i 12 år, fra 2004-2016 for å skape mitt eget kunstneriske uttrykk. Nå står jeg støtt forankret i meg selv, jeg vet hva som bor i meg, og mine arbeider er gjenkjennbare.

Jeg har i alle år vært svært opptatt av den frie og spontane arbeidsprosessen, og for å greie å bevare denne har jeg kun arbeidet etter lystprinsippet, og ikke på bestilling.  Dette har resultert i lystig og fargerik samtidskunst med ett spontant uttrykk.

Det som kjennetegner mine malerier er de rene og klare fargene, fargekombinasjonene og malerienes harmoniske og lystige uttrykk.

Jeg viser fargeglade, følsomme og lystige malerier og tegninger som beveger betrakteren på et emosjonelt nivå, som engasjerer og motiverer, og skaper gode subjektive assosiasjoner.

Det som kjennetegner meg som kunstner er at jeg er svært lidenskapelig og følsom. Jeg elsker å jobbe med farger og å skape nye uttrykk.

Utstillinger, prosjekter og Atelier Eureka :

I mars 2005 holdt jeg min første separatutstilling hos Galleri Oasen i Skien. 

Siden den gang har jeg hatt flere separatutstillinger bla i Skien, Larvik, Tønsberg, Drøbak og Oslo. Jeg har også deltatt på kollektivemutstillinger bla i Brevik, Skien Porsgrunn, Drøbak, Bologna, New York og Paris.

15. november 2008 åpnet jeg dørene til mitt eget atelier og galleri, Atelier Eureka.

Atelier Eureka er min oase, og hovedbasen for min kreative virksomhet. Der skapes og vises alle mine malerier i en møblert setting slik at publikum kan se hvordan man kan innrede med utgangspunkt i maleriene.

Atelieret er innredet med ulike møbler fra forskjellige stilarter. Bakgrunnen til dette var mitt ønske om å skape ett annerledes atelier og galleri, ett sted hvor jeg følte meg hjemme, samtidig som jeg ønsket å vise publikum hvordan man kunne møblere sinbolig med utgangspukt i kunsten.

.

Atelierets konsept er såpass spesielt at Aftenposten Bolig laget en 3 siders lang artikkel fra atelieret i august 2012.

( Se www.atelier-eureka.com ).

Jeg har stått bak store kollektive utstillinger med mange kjente kustnere og designere fra Telemark. Med medutstillere som keramiker Anette Kjellemyr, glassblåser Anne-Mari Vardenær Syre, smykkedesigner Katrine Bakke, klesdesigner Siri Molvær Svendsen, gullsmed Tone Gyrid Nilsen og klesdesigner Mariette Røed Torjussen var det duket for spennende og flotte utstillinger.

Det har vært mange og store artikler og reportasjer fra mitt atelier og fra mine utstillinger i media, og jeg kan bla vise til oppslag i Aftenposten Bolig, Varden, Telemark Arbeiderblad,Porsgrunns Dagblad, Østlandsposten, Østlandets blad og

Lokalavisen Grenland samt reportasje laget av TV Telemark i 2012.

Jeg har også levert malerier fast til Kreative galleri i Drøbak fra 2005 frem til jeg avsluttet samarbeidet i april 2013. Siden 2019 har jeg levert bilder til Galleri Havstad i Drøbak. 

Jeg var i 2015 initiativtageren til kollektivutstillingene "Uten tittel" Kunsten taler for seg selv. Kollektive utstillinger med 20 kunstnere fra 14 ulike kommuner på vest, sør og østlandet som sammen viser mangfoldet innen billedkunst. 

Utstillingen ble holdt i Skien i mai 2015. Jeg kuraterte da en utstilling med 227 arbeider fordelt over 400 m2. 

Samme år tok jeg initiativ til auksjonen "Kunst for Syria" som ble holdt i Skien 18. oktober 2015.  Med initiativet ønsket jeg å rette fokus mot de syriske flykningenes situasjon i Syrias naboland, og med auksjonen ønsket jeg å samle inn penger til kvinner og barn i flyktningleierene i nabolandene. Jeg fikk med meg 144 kunstnere fra hele landet, med kjente navn som bla Sverre Bjertnæs, Bjørg Thorhallsdottir, Tor-Arne Moen, Grete Skoe, Monika Lavoll, Øystein Johnsen, Meta Norheim, Jan Erik Fillan, Anne Valen Næss og Anne Kristine Togstad.  Auksjonen fikk inn kr 135.150,- som uavkortet gikk til flyktninghjelpen og deres arbeid i nærområdene.

Under Corona stod verden stille, og jeg fokuserte kun på Atelier Eureka. Nå er verden igang igjen, og med det kommer også de eksterne utstillingene. For tiden jobber jeg mot en utstilling i drøbak kunstrorrenings hus : Varmbadet, hvor jeg skal stille ut sammen med den kjente billedhuggeren Bjørn Sørvang Hansen. Utstillingsåpning 25. juni 2022. 

I dag er malerier jeg har malt å finne i flere hundre hjem både i inn og utland. 

I tillegg til salg til privatkunder, er malerier med min signatur å finne i bla. Berg Arbeidskirke i Helgeroa, Autostrada i Skien, Sykehuset Telemark, Porsgrunn videregående skole, Scandic Hotell Asker, Teater Ibsen på Klosterøya i Skien, Sparebank 1 i Porsgrunn, Siljan barneskole, Skien kommune og Sentrumsgården i Skien.

Jeg føler meg glad, heldig og ydmyk over den fantastiske responsen jeg får på maleriene mine. Jeg lover å fortsette å skape gode, fargerike og lystige malerier, malerier som berører ved noe i en,og som får frem gode følelser hos betrakteren, unike malerier som man ikke finner maken til andre steder.

Happy art BY Vibeke Lillefjære. 

Med kjærlighet for kunst.

Med kjærlighet for kunst.

Kommentarer

Malin Oseid

28.01.2017 18:53

Lett og vakkert.....Klem

Thor Falkenstein

18.05.2014 22:51

Hun har et utrolig naturtalent som nå er i full utfoldelse,noen år har det tatt,fler og fler bilder viser nå en sterk kunstner.